fallback

Българинът често сменя 20-годишната кола с 10-годишна

Самото съществуване на толкова стари коли се дължи на липсата на достатъчно добър технически контрол, твърди Вихрен Богданов от "Интер Карс България"

20:51 | 19.12.19 г. 25

В България се наблюдава леко забавяне на обновяването на автопарка, а честа практика в страната е 20-годишната кола да се подменя с 10-годишна. Това каза Вихрен Богданов, изпълнителен директор на "Интер Карс България", в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Интер Карс" в момента оперира в 16 държави, а през следващата седмица ще станат 17 със Сърбия. Към момента покриваме цяла Източна Европа, включително и балтийските държави, Украйна и Молдова.

Той обясни, че основно внасят части от Европа и Азия. Богданов разказа за основните предизвикателства в сектора.

"Основното предизвикателство остава техническото състояние на автопарка в България. Би трябвало старият автопарк да е възможност за бизнес. Но де факто колкото е по-нов автопаркът, толкова по-добре се развива нашият бизнес, защото старите коли са свързани с ниска платежоспособност. Самото им съществуване на толкова голяма възраст се дължи на липсата на достатъчно добър технически контрол".

"Традиционно най-силните периоди при нас са пролетта и есента заради лятната и зимната подготовка на автомобилите. Миналата година завършихме със 143 млн. продажби в България, а тази година очакваме около 180 млн. лева оборот".

Вижте целия разговор във видеото.

 

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още